Poznati travel bloger posjetio Tuzlanski kanton: Oduševili ga živinički jeleni i gradačačka kahva

by nedim
| 10:53

Hrvatski travel bloger Kristijan Iličić sa suprugom Anderom odmor provodi u Bosni i Hercegovini gdje pravi zanimljive priče, koje sudeći po reakcijaam na društvenim mrežama oduševljavaju one koji ga prate.

Kako je napisao u svojoj obajvi nakon Kraljeve Sutjeske zaputio se u Tuzlanski kanton. gdje posjetio PPG Jelen Živinice, osjetio čari “bosanskog safarija”, zatim bio u Gradačcu na tamođnjoj kuli i jezeru Hazna,  a uživao je ksako je napisao i u okusu prave bosanske kahve.

Na kraju puta je bio u posjeti i gradačačkom “Ranchu”.

– Prije odlaska, htio bih reći jedno veliko hvala Bosni i Hercegovini. Došli smo ovamo na odmor, a opet, na kraju smo dosta toga obišli i upoznali lokalne ljude. Toliko su me oduševili svojom srdačnošću, ljubaznošću, otvorenošću, srčanošću! Nosim sa sobom predivne dojmove i slike iz ove zemlje i svakako ću se sljedeće godine vratiti s prijateljima i provesti ovdje puno više dana. Bosno i Hercegovino, hvala ti za sve – napisao je Kristijan Iličić.

Iličić je proglašen najboljim travel blogerom u Hrvatskoj. Proputovao je preko 100 zemalja, a na društvenim mrežama ga prati više stotina hiljada pratitelja.

Njegove dojmove iz nekoliko destinacija u Tuzlanskom kantonu pogledajte na njegovoj objavi na Facebooku.