KO SDP BiH Tuzla: Vlada TK je izglasana uz kršenje svih procedura

by nedim
| 12:39

KO SDP BiH Tuzla danas se oglasio saopštenjem za javnost koje prenosimo u nastavku i kojem navode:

Danas je skupštinska većina u Tuzlanskom kantonu, kršeći sve procedure propisane Poslovnikom o radu Skupštine TK, izglasala novu Vladu.

Sva bahatost SDFA režima se ogleda u činjenici da su samo sat vremena prije početka sjednice Skupštine, poslanicima dostavljeni materijali. Tačnije, ekspoze i prijedlog sastava Vlade sa veoma oskudnim biografijama.

Poslovnik je jasno propisao da najmanje 10 dana prije održavanja sjednice Skupštine mandatar mora dostaviti prijedlog ministara.

Ne iznenađuje ovakvo postupanje većine obzirom da iz priloženih biografija se moglo samo zaključiti da je riječ o ogromnoj količini nekompetentnih pojedinaca.

Stručna sprema pojedinih ministara, niti njihovo radno iskustvo nema nikakvih dodirnih tačaka sa resorima na čijem su čelu.

Ekspoze je suštinski ista priča, planiranih, a neostvarenih ciljeva istog premijera, već drugi put.

Države “puna usta” a na sceni klasično urušavanje digniteta Skupštine i institucija države od strane većine.

Protivustavno i protivposlovničko djelovanje većine je očekivano i u skladu sa djelovanjem njihovih nalogodavaca i lica iz sjene što je već opće poznata stvar.

Na potpuno politički korektnu parlamentarnu diskusiju opozicije, predsjedavajući Skupštine TK Žarko Vujović, frustrirano i bahato po uzoru na stranačkog vođu, uskraćuje Poslovnikom zagarantovano pravo na pauzu poslanici Lejli Đerzić-Ćebić.

Simptomatično je da u više navrata predsjednik Skupštine TK demonstraciju sile upravo vrši nad poslanicama, ženama iz Skupštinskih klupa te da svakako taj njegov odnos mora biti pod budnim okom javnosti.