Tuzla City završio pripreme u Turskoj, za kraj pobjeda u duelu sa Rumunima

by nedim
| 21:44

Posljednju provjeru u okviru priprema u Turskoj fudbaleri Tuzla Cityja imali su u utorak gdje su sa 1:0 savladali rumnski Brašov.

Tako su Tuzlaci nakon trijumfa nad Kazahstancima te Ukrajincima savladali i Rumune.

Trener Bošnjaković odlučio se za nekoliko promjena pa je na golu startao umjesto Fejzića rezervni golman Barcola. U zadnjoj liniji stoperski par je bio Šukilović-Čeliković na lijevom boku Mehidić a na desnom umjesto Ćorića startao je Mešinović.

Na poziciji dva zadnja vezna bili su Diaby i Karjašević, ofanzivno Nukić, Karić i Kuzmanović te u vrhu Hadžić.

Prvi dio protekao je u pravoj fajterskoj borbi bez puno prilika a bilježimo dvije situacije. Prva je iz 28.minute kada je Nukić gurnuo u šansu mladog Karića koji izlazi sam ispred golmana, ali nažalost vratar Rumuna je bio uspješniji. U finišu poluvremena Kuzmanović je zabio pogodak, ali suci su ga poništili zbog ofsajda.

Na poluvremenu u svlačionici su ostali Diaby, Kuzmanović i Hadžić a ušli su Radić, Mehmedović i Nargalić, dok su zadnjih pola sata dobili Hasnabegović i Mujarić umjesto Karića i Nukića dok je ubrzo priliku dobio i Rekić umjesto Šukilovića.

Zadnjih 20-ak minuta uslijedila je prava opsada gola Rumuna a vjetar je otežavao Plave da dođu do pogotka.

Ipak, trud se na kraju isplatio kada je Mehmedović u 83.minuti na asistenciju Mujarića pogodio za pobjedu Tuzlaka.

Tri jako dobre provjere i tri pobjede bilans je dvosedmičnih priprema Tuzlaka u Turskoj.

Prema ranije utvrđenom planu, Plavi bi sutra trebali da se vrate u Tuzlu ako ne dođe do neplaniranih odgoda zbog serije zemljotresa u ovoj državi zbog čega su pojedini aerodromi bili zatvoreni, navedeno je u informaciji FK Tuzla City.