Akcija UP MUP-a TK: Kontrolisano više od 300 lica, pronađeno više pakovanja droge

by nedim
| 21:39
1302 policija

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Sektora krim. policije i nadležnih policijskih uprava)  prije tri dana su na području Tuzlanskog  kantona, poduzimajući operativne planske aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga i drugih krivičnih dijela i prekršaja, kontrolisali i legitimisali ukupno 303 lica, izvršili kontrolu 285 vozila, 11 pretresa lica bez naredbe Suda, kao i dva ograničenja slobode kretanja na određenom području (racija).

Prilikom pretresa lica pronađeni su sljedeći predmeti: tri PVC pakovanja sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedan komad biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedno PVC pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, pet PVC pakovanja sa sadržajem smeđe materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jedna drobilica sa manjom količinom biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Pronađene materije su privremeno oduzete radi vještačenja.

Takođe, službenici policije izdali su 33 prekršajna naloga i jednu prekršajnu prijavu po Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju predmeta.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.