OKK Sloboda sklapa tim: Četiri nova igrača stigla u Mejdan

by nedim
| 11:57

Nakon što se uprava Kluba postigla dogovor i produžila saradnju sa dvojicom bekova, koji su boje Slobode branili i prošle sezone, nastavljeno je sa popunjavanjem rostera tako da su u Tuzlu stigla već četiri nova imena. Jedan od njih je iskusni povratnik u crveno-crni dres dok su ostali mahom mlađi što se u potpunosti slaže sa idejom Kluba da ove sezone podmladi roster i u nove bitke krene sa spojem mladosti i iskustva. Lelić i Alikadić ostali su uzdanice Kluba, od mlađih igrača od prošle sezone tu su još uvijek Nedim Omerović, Emir Krajinić, Denis Halilčević, Adin Malohodžić, Harun Čustović i Haris Ganibegović te junior Ajdin Ćosić, a njima će se na pripremama pridružiti Almir Hasandić, Đorđe Gobović, Ibrahim Mulaomerović i Rijad Avdić.

Almir Hasandić je prvo “novo” ime koje je potpisano za iduću sezonu, svim ljubiteljima tuzlanske košarke vrlo poznato. Možda ne baš toliko novo jer nekadašnji miljenik publike u Mejdanu pokušat će to opet postati odličnim igrama na kakve nas je navikao u svojih pet sezona provedenih u Tuzli kada je nosio dres Slobode po dolasku iz Zrinjskog. Ovaj 32-godinjški bek poznat je po svom razornom šutu, a proteklih par sezona proveo je u redovima sarajevskog rivala, ekipe Sparsa. Almira ne treba puno predstavljati jer o njemu već sve znate, a on će nam ostalo sigurno demonstrirati na parketu.

Đorđe Gobović je 20-godišnjak koji je svoju košarkašku karijeru započeo u Leotaru. Dvije godine, koliko je proveo u Trebinju, proveo je i u Budućnosti iz Bijeljine odakle odlazi u Ameriku gdje bilježi prve nastupe u njihovoj srednjoškolskoj košarci noseći dres škole Hoosac u New Yorku. Slijedom edukacijskog programa u Americi njegova sljedeća stanica bila je koledž na Floridi pod nazivom State College of Florida nakon čega se vraća u Bosnu i Hercegovinu. Gobović je visok 210 centimetara i igra na pozicijama tri i četiri, a trenerskom osoblju OKK Sloboda poznat je još od prošle sezone kada je nekoliko dana boravio u Tuzli te je bio priključen trenažnom procesu kao probni igrač.

Ibrahim Mulaomerović je 24-godišnji košarkaš rodom iz Gradačca koji će od iduće sezone nositi dres tuzlanske Slobode. Novi centar crveno-crnih visok je 214 centimetara, igra na poziciji pet i veoma dobro poznaje Prvenstvo BiH i klubove koji nastupaju u ligi budući da je u karijeri nosio dres Proma iz Donjeg Vakufa. Mulaomerović je nastupao i u inozemstvu, vrijedi istaći kako je igrao za Zlatorog Laško iz Slovenije, u Litvaniji je nosio dresove klubova Dzukija i Mazeikiai, a oprobao se i u Španiji gdje je bio član drugog tima ekipe Baskonije. Još kao mladi igrač Zlatoroga Mulaomerović se u juniorskoj kategoriji odlučio nositi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Rijad Avdić, sin legendarnog Samira Avdića, još jedno je pojačanje crveno-crnih. Svoj košarkaški put počeo je u Sarajevu gdje je nastupao za tri sarajevska kluba (Bosna, Realway i Koš) do svoje 16. godine nakon čega se ovaj 24-godišnjak otisnuo na put u Europu. Prva stanica bila je Alba iz Berlina gdje je prošao njihov omladinski program kroz kadetske i juniorske selekcije da bi nakon toga sa 19. godina otišao put Minehna u ekipu Bayerna. Nastupao je i za selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine, a njegovu karijeru na jedan period zaustavila je povreda koju je zaradio u reprezentativnom dresu. Avdić se uspio oporaviti i prošle sezone je uspješno nastupao za WWU Baskets Munster što je ujedno i njegov posljednji angažman uoči dolaska u Tuzlu. Visok je 201 centimetar i pokriva pozicije tri i četiri na parketu, navedeno je u informaciji OKK Sloboda.