Fahrudin Skopljak: To što se dogodilo će nam otežati put, ali nas neće zaustaviti

by nedim
| 15:00

Verbalni sukob članova Izvršnog odbora KO SDA TK, zbog kojeg je došlo do prekida posljednje sjednice ovog stranačkog tijela koji je putem video zapisa dospio u javnost, će otežati, ali ne i zaustaviti napore rukovodstva KO SDA TK da realizuje sve planirane akivnosti pred predstojeće i izuzetno važne Opće izbore – naveo je Fahrudin Skopljak, predsjednik KO SDA TK u svom obraćanju javnosti povodom događaja na posljednjoj sjednici IO KO SDA TK.

– Osuđujem svaki vid komunikacije koji rezultira ovakvim neugodnim situacijama, za koje bi sigurno svako od nas volio da se nisu desile i da se više ne dešavaju jer se kose sa načelima i idejama svojstvenim za SDA. Sličnih situacija na bh. političkoj sceni je bilo i ranije i niko ne može garantovati da se više neće dešavati, ističe Skopljak i dodaje:

– KO SDA TK je iza sebe ostavio period kada se za sve pitala samo jedna osoba, a različiti pogledi na vođenje politike i smjernice djelovanja onih koji odlučuju u stranačkim organima nekada rezultiraju i žustirijim raspravama. Iz onoga što se dogodilo smo svi izvukli pouke, a pred nama je sada zadatak da te anomalije eliminišemo i ne dajemo vjetar u leđa onima koji veliki uspjeh sadašnje Vlade TK i SDA-ovog premijera i kroz ovaj slučaj neuspješno pokušavaju minimizirati – napisao je Fahrudin Skopljak.

Podsjećamo,  na sjednici Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona u ponedjeljak je došlo do žestokog verbalnog sukoba između federalnog zastupnika SDA Salke Zildžića i kantonalnog zastupnika ove stranke Smaje Mandžića.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.