Motori, roštilj i muzika: Članovi MK “Tuzla” obradovali djecu bez roditeljskog staranja

by nedim
| 17:03

Članovi Moto kluba “Tuzla” organizovali su danas humanitarnu akciju “Bajkeri, prijatelji djece” za štićenike Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.

Nakon uručivanja donacija uslijedilo je druženje sa mališanima uz roštilj, muziku, sportske aktivnosti, a nije izostala ni vožnja motorima čemu se djeca najviše obraduju.

– Ovoj djeci je potrebna pažnja šire društvene zajednice, zato smo se odlučili da ostanemo ovdje nekoliko sati i skupa sa njima provedemo vrijeme. Duh prijateljstva se već odavno osjeća i slične akcije, naravno, planiramo raditi i u budućnosti. Na ovaj način također želimo da probudimo svijest i svih drugih organizacija i udruženja da pomognu ovoj djeci – izjavio je za Tuzlainfo.ba Almir Toromanović, predsjednik Moto kluba “Tuzla”.

Dodao je da je ova akcija jedna od najdražih aktivnosti Moto kluba “Tuzla” koja je u redovnom godišnjem planu i programu Udruženja.

– Za nekoliko sati druženja uz roštilj, potom igre i vozanja, dječiji osmijeh razgali i napuni srce i dušu, dodao je Toromanović. Bajkeri se ovom prilikom zahvaljuju svim donatorima koji podržavaju njihove humanitarne akcije. /S.P./