Zabava i sport za 1500 osnovaca: U Gračanici otvorene Sportske igre mladih

by Tuzla Info
| 13:00

U Gračanici su danas otvorene Sportske igre mladih u Bosni i Hercegovini, te će ovom prilikom biti organiziran i m:tel Dan sporta za 1.500 najmlađih osnovaca iz ovog grada.

Podrškom razvoju i afirmaciji zdravog odrastanja kod najmlađih, njegovanja sportskog duha i drugih pozitivnih vrijednosti, kompanija m:tel ponosni je sponzor najvećih kulturnih i sportskih manifestacija, pa tako i Dana sporta koji se organiziraju u okviru Sportskih igara mladih i počinju u Gračanici 1. lipnja ove godine.

Gračanica će se na ovaj način pridružiti Rijeci i Arilju kao regionalnim centrima otvaranja Igara za 2022. godinu. Prenos svečanog otvaranja kao i takmičenja mogu se pratiti od 11.00 sati na Areni Sport.

Sportske igre mladih održat će se u 45 gradova BiH i okupit će više od 55.000 sudionika. Igre traju do 17. kolovoza kada je predviđeno međunarodno finale. Ova sportsko-zabavna manifestacija ponudit će djeci i mladima fantastične sportske sadržaje, ali što je najvažnije, omogućit će im prostor i zdrav ambijent za druženje.

Iz kompanije m:tel poručuju da su osmijesi na licima najmlađih motiv svakoj društveno odgovornoj kompaniji da brine o zajednici u kojoj posluje.

“Šireći prijateljstvo, srećni smo što smo dio i ove lijepe sportske priče”, ističu.

Nastavak druženja s najmlađim školarcima je već 2. lipnja u Goraždu, nakon čega će uslijediti m:tel Dan sporta u Novom Travniku, Tuzli i Banovićima, priopćili su iz m:tel-a.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.