PU MUP-a TK: U pretresima pronađena opojna droga, dvije osobe lišene slobode

by nedim
| 17:53
01012018 lisice 2

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga u saradnji sa policijskim službenicima PS Lukava, u subotu 5. februara su postupajući po usmenoj naredbi Općinskog suda u Lukavcu, izvršili pretres stana, kuće i pomoćnih prostorija koje koriste M.S., rođen 1989.godine i A.K.,rođen 1989.godine, oba iz Lukavca.

Prilikom pretresa pronađena su i privremeno oduzea dva PVC pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, šest PVC pakovanja (različite veličine) sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, tri mobilna telefona, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Nakon izvršenog pretresa imenovani su lišeni slobode i privedeni u službene prostorije radi kriminalističke obrade, te su uz Izvještaj, predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238.Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, navedeno je u informaciji PU MUP-a TK.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.