Gračanica: Zbog posjedovanja različite droge uhapšen 21-godišnjak

by Tuzla Info
| 9:00
1806 hapsenje

Dana, 26.12.2021.godine policijski službenici Uprave policije/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, postupajući po naredbi Općinskog suda u Gračanici, izvršili pretres stana, pomoćnih prostorija i pmv. koje koristi M.Dž., rođen 2000.godine iz Gračanice, kojom prilikom su pronađena 1 veće i 9 manjih pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 pvc.pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 2 digitalne vage, 1 drobilica, 6 komada tableta, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Nakon izvršenog pretresa M.Dž. je lišen slobode i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, te je dana (27.12.2021.godine), uz Izvještaj, predat Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238.Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Prilikom postupanja po navedenoj naredbi, odnosno poduzimanja službenih mjera i radnji jedan policijski službenik je zadobio povrede (prilikom zaustavljanja pmv kojim je upravljao M.Dž. isti se oglušio o naredbu policijskih službenika i nastavio vožnju, te ostvario kantakt sa službenim vozilom), saopćeno je iz MUP-a TK.

 

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.