Tokić: Odgovorni za ovu situaciju okreću javnost protiv rudara ali mi ne odustajemo od zahtjeva

by Tuzla Info
| 13:56
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon protesta u Sarajevu, rudari su se jučer vratili kućama ali proizvodnja nije nastavljena, što je ujedno i način kojim će se rudari boriti za ispunjenje zahtjeva zbog kojih su i protestovali i prenoćili ispred Vlade Federacije.

Predsjednik Sindikata rudara rudnika Kreka, Zuhdija Tokić, ističe da je dogovor da se proizvodnja obustavi na snazi u svih sedam rudnika Koncerna, a prekinut će se onog momenta kada se ispune njihovi zahtjevi.

“Jasno je i precizno definisano, svih sedam rudnika u sastavu Koncerna kreću u proizvodnju kada se ispune zahtjevi. Pozivamo sve odgovorne da pristupe njihovom ispunjenju. Krajnje je vrijeme da se rudnicima pristupi ozbiljnije. Raduje nas da će se održati sjednica Parlamenta o ovoj temi i očekujemo uz ispunjenje ovih zahtjeva da se podhitno stvore bolji uslovi za rad. Rudari će odmah povećati proizvodnju, ne boje se rudari rada. Dajte nam oruđe da radimo i vidjet ćete radnog učinka” – kazao je Tokić.

Okretanje javnosti protiv rudara 

Tokić dodaje da nadleženi, koji su kako kaže, ujedno i odgovorni za ovaj problem, manipulišu situacijom, te na taj način pokušavaju okrenuti javnost protiv rudara.

“Što se tiče ozbiljnosti, svjesni smo svega, ali vjerujte mi smo upozoravali na ovu ozbiljnost stanja. Da su vodili računa oni koji su trebali ne bi ovako bilo. Rudari sigurno nisu krivci, rudari neće dozvoliti da bilo ko manipuliše sa ovakvom situacijom i da se proba okrenuti javnost protiv nas. Naprimjer, nije uredu izjava od prvog čovjeka Elektroprivrede da rudari i Sindikat traže povećanje cijena struje za domaćinstvo” – ističe Tokić, te dodaje: “Ja molim građane samo da daju podršku, da znaju istinu, a rudari su ti jedini koji rade i govore istinu. Mi željno očekujemo da radimo, nismo za neposluh, mi smo samo za ispujenje zahtjeva, da idemo radit da što prije proizvodimo ugalj” – zaključio je Tokić. /A.B./

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.