Ponovo putem zoom aplikacije: Naredne sedmice zakazana vanredna sjednica Gradskog vijeća Tuzla

by Tuzla Info
| 20:00

Zbog pogoršane higijensko-epidemiološke situacije, na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona, Vlada Tuzlanskog kantona je na vanrednoj sjednici održanoj 5.11.2021. godine, usvojila naredbu sa novim mjerama i preporukama, uključujući i one koje se odnose na zabranu okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru na području Tuzlanskog  kantona.

Sagledavajući trenutnu znatno pogoršanu higijensko-epidemiološku situaciju, prema kojoj je evidentan stalan porast parametara vezanih za pandemiju uzrokovanu koronavirusom COVID-19, (značajan porast pozitivnih na COVID-1, hospitaliziranih pacijenata i umrlih na području grada Tuzle), Kolegij Gradskog vijeća Tuzla je, u skladu sa članom 81.a. Poslovnika Gradskog vijeća Tuzla („Službeni glasnik Grada Tuzla“, broj 9/17., 2/18., 8/19., 3/20., 7/20., 2/21., 3/21. i 6/21.), donio zaključak da se zakaže i održi vanredna sjednica Gradskog vijeća Tuzla, uz korištenje informaciono – komunikacionih sistema (ZOOM aplikacije) i to 23.11.2021. godine u 10,00 sati.

Podsjetimo, i prethodna sjednica održana je putem zoom aplikacije, protiv čega je bilo pet vijećnika koji su ipak došli u salu Gradskog vijeća odakle su pratili sjednicu, koja je zbog Izvještaja o radu Doma zdravlja Tuzla završena kasno iza ponoći.