Da li je na pomolu nova koalicija: Stranka za BiH napustila većinu u GV Živinice

by nedim
| 21:28
  •  
  •  
  •  
  •  

Vijećnici Stranke za BiH napustili su danas većinu u Gradskom vijeću Živinice zbog neslaganja sa koalicionim partnerima iz Stranke demokratske akcije.

Vijećnici će djelovati u opoziciji, a na odbacuje se mogućnost nove koalicije.

U Gradskom vijeću Živinice Stranku za BiH predstavljaju četiri vijećnika, odnosno Emir Salihović, Salih Mumić, Sejfo Muharemović i Nedim Klapić. Kako su kazali iz ove stranke, razlog izlaska iz Vijeća je nepoštovanje koalicionog dogovora od strane SDA kao najveće i najmoćnije stranke u Živinicama.

“Nakon naše javne tribine održane u Živinicama pojavili su problemi. Da li je to ljubomora najveće političke opcije na našu organizovanost? Druga stvar, zavladao je veliki nepotizam u gradu Živinice u dva zadnja vijećnička mandata. Najmanje se brine o građanima, a najviše o ličnim interesima”, tvrdi Asmir Hasić, predsjednik GO Stranke za BiH Živinice i član Predsjedništva te partije.

Živinice su jedini grad, nastavlja on, gdje vijećnik istovremeno može biti i direktor javnog preduzeća ili javne ustanove, ali i član nekog nadzornog odbora ili neke komisije. Hasić naglašava da to ne rade vijećnici Stranke za BiH u Živinicama.

“Imamo četiri vijećnika koji su bili korektni kada je u pitanju bilo kakva raspodjela. Nama će prioritet biti da vodimo više brigu o kvalitetu života naših građana. Da pokušamo spriječiti neke stvari koje su veoma nekorektne i koje mlade i obrazovane ljude tjeraju iz ove države. U narednom periodu ćemo djelovati kao opoziciona stranka i pokušat ćemo djelovati kao konstruktivna opozicija”, ističe Hasić i dodaje da će vijećnici ove stranke inicijativama i vijećničkim pitanjima pokušati da nametnu neke nove ideje koje će biti u interesu građana. No, ne odbacuje ni mogućnost nove koalicije, pišu Nezavisne novine.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.