Jurić: Porastao broj oboljelih od korone u TK

by Tuzla Info
| 22:00

Prema informaciji Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona koja je prezentovana na sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona, epidemiološka situacija se pogoršava po pitanju broja oboljelih od koronavirusa.

“Evidentan je porast broja pozitivnih u TK, a paralelno s tim povećava se i broj hospitaliziranih u UKC Tuzla, gdje je trenutno hospitalizirano preko 50 pacijenata sa Covid-19,” izjavio je Božo Jurić, ministar zdravstva TK.

Većina hospitaliziranih, kako kaže, nije vakcinisana, dok je manji broj pacijenata vakcinisan jednom dozom.

“Procenat do sada vakcinisanog stanovništa jeste relativno nizak. Jednu dozu je primilo 22 procenta stanovništva starijeg od 18 godina koji su primili jednu vakcinu te nije zadovoljavajući i ne može davati optimizam,” izjavio je Jurić.

U informaciji koju je prezentovao pred zastupnicima Skupštine TK ministar Jurić kazao je da ima dovoljno vakcina, punktova za vakcinaciju također.

Ministar zdravstva Tuzlanskog kantona je apelovao na stanovništvo koje se nije vakcinisalo do sada da to učini i ne čeka pogoršanje situacije. Kada je riječ o vakcinaciji, posljednji mjesec na sedmičnom nivou u Tuzlanskom kantonu se aplicira oko 10 hiljada doza, pipše BHRT.