Nedostaje 1200 KM: Mala Tuzlanka Iris treba našu pomoć

by Tuzla Info
| 15:10

Iris Ključić, osmogodišnja djevojčica iz Tuzle ponovo treba našu pomoć. Irisina borba počinje od prvog dana života, kada su počeli brojni zdravstveni problemi. Ovoj hrabroj djevojčici je dijagnosticirana cerebralna paraliza, zbog koje je do sada, za samo osam godina života imala četiri operacije očiju i operaciju nogu.

Zbog skupog liječenja, koje uglavnom nije moguće u Bosni i Hercegovini, Irisina mama, Naida Ključić je nekoliko puta pokrenula apel za pomoć, ali kroz kupovinu personalizovanih poklona koje Naida pravi i prodaje, a sav novac odvaja za Irisino liječenje. Tako je Naida do sada za Irisino liječenje prikupila sredstva koja su bila potrebna za prvi ciklus robotike u Dubrovniku, nakon kojeg se Iris sada može povremeno i samostalno kretati.

Iris pored svih zdravstvenih problema ima i u neurogenu bešiku zbog koje stalno mora koristiti kateter, pa je sada novac potreban za Urodinamiku koja bi trebala pokazati kakvo je sada stanje, te koji je sljedeći proces u liječenju. Zbog toga je Naida, Irisina majka ponovo pokrenula apel kroz izradu personalizovanih poklona kako bi prikupila potrebna sredstva u iznosu od 1200 KM.

http://

“Pravim razne poklone, privjeske, šolje, kamene ploče, postere, puzzle sa slikama, a sve po želji kupca i sa fotografijama i tekstovima kakve želi. Cijene poklona se kreću od 3 do 15 KM. Za sada smo prikupili 100 KM tako da nedostaje oko 1100 KM za Urodinamiku koju ćemo raditi u Zagrebu” – kaže Naida Ključić. 

Svi koji žele kupiti personalizovani poklon više fotografija mogu pronaći na Facebook profilu Naida Zulum Ključić. /Tuzlainfo/