Plesnom večeri na Trgu slobode svečano otvoren prvi Festival mladih 2021.

by Tuzla Info
| 17:00

Tuzlanski kanton postao je centar talentovanih, vrijednih, inovativnih i uspješnih mladih ljudi. Festival će u Tuzlanskom kantonu okupiti hiljade mladih ljudi spremnih da se pokažu na polju umjetnosti, aktivizma, sporta, ekologije, naprednih tehnologija, nauke i inovacija.

Festival mladih promoviše znanje, talenat i uspjeh, a mladima daje nova međunarodna poznanstva, vještine, znanja i samopouzdanje za preuzimanje liderskih uloga. Ovo je projekat koji spaja različitosti nastojeći da mladima pruži iskustva u širokom spektru aktivnosti i najkvalitetniji kulturni sadržaj

Sinoć je na Trgu Slobode Centar za ples i rekreaciju svečano otvorio Festival mladih manifestacijom Tuzla pleše.

 

Prisutni su uživali u dobroj zabavi, muzici i plesu. Održano je takmičenje parova plesača amatera.

 

Također, održana je i besplatna radionica gdje su prisutni mogli naučiti neke od osnovnih pokreta iz Bachate, Kizombe i Salse, a samu radionicu je vodio plesni stručnjak Semir Šerić iz Zenice.

Najmlađi su uživali u Kids party gdje je Šarenko oslikao lica likovima iz crtanih filmova. Kombinujući ples i igru, mališani su u prelijepoj zabavi proveli dan otvaranja Festivala mladih.

Na platou za kulturna dešavanja, na Trgu Slobode, Centar za ples i rekreaciju je predstavio svoj plesni program. Predstavio je društvene plesove za odrasle u izvedbi napredne grupe, plesni aerobik, hip-hop za djecu, balet koji je više od rekreacije jer je on umjetnost i na kraju škola za ples za sve prisutne na Trgu Slobode.

U Tuzlu je došao i plesni studio Shadows iz Zenice koji su otplesali svoj performans i na taj način podržali ovu manifestaciju.

Nakon izuzetno rasplesane i zabavne večeri, žiri koji su sačinjavali članovi plesnog studija Shadows i Centra za ples i rekreaciju proglasili su najbolju plesačicu, najboljeg plesača i najbolji plesni par.

Događaj Tuzla pleše je prvi od mnogih sadržaja koji će se u narednom periodu održati za vrijeme Festivala mladih koji traje do 22.9.2021.godine.

Višesatni program na otvaranju Festivala mladih koji je protekao u bogatom sadržaju za sve generacije garant je da će narednih mjesec dana biti ispunjen aktivnostima u kojima će svako za sebe pronaći nešto zanimljivo.

Ukoliko vas zanima kakvi sadržaji slijede u sklopu Festivala mladih, posjetite Facebook stranicu Festival mladih ili www.festivalmladih.com i budite dio ove priče.