Šestočlanoj porodici Mujić iz Tuzle potrebna hrana i školski pribor za djecu

by nedim
| 13:59
0404 mijici

Šestočlana porodica Mujić iz tuzlanskog naselja Crvene Njive, živjela je u trošnoj i neuslovnoj kući. Prije nekoliko mjeseci pokrenuta je akcija prikupljanja sredstava za izgradnju kuće za ovoj porodici.

Organizaciji se priključio Medžlis Islamske zajednice Tuzla, i mnogi humani ljudi, a akcija je rezultirala kupovinom uslovne kuće sa ovu porodicu.

Šestočlana porodica Mujić živi od 290 maraka socijalne pomoći.  – Naš najstariji sin završio je završio srednju školu, a jedan je učenik srednje Mašinske škole. Još dvije djece pohađa osnovnu školu, istakla je Ajka Mujić. Ovoj porodici za život dostojan čovjeka potrebna je hrana i ogrjev, ali i pomoć djeci pred početak nove školske godine.

U ovoj porodici niko nije zaposlen.

– Moj suprug Rašid je bolestan i treba stalnu njegu i brigu. Kuću u kojoj danas žimo obnovili smo uz pomoć humanih ljudi, pomogao nam je i i Medžlis Islamske zajednice Tuzla, dodaje Ajka.

Ako možete pružiti pomoć porodici Mujić možete ih potražiti u tuzlanskom naselju Crvene njive u ulici Fridriha Kacera broj 41, objavljuje RTVTK.