Završena akcija: Šestočlana porodica Mujić iz Tuzle dobila novi dom

by nedim
| 16:10
  •  
  •  
  •  
  •  

0404 mijiciStara i nova kuća porodice Mujić

Dr. Edin Husarić, dr. sci.spec. dječije hirurgije, prije dva mjeseca je uz pomoć Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, te nekolicije fondacija i privrednih društava pokrenuo akciju prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu stambenog objekta (kuće) za porodicu Mujić iz Tuzle.

Porodica Mujić, koju čini šest članova, četvero djece, otac i majka, koja nema stalnih primanja, ranije je živjela u trošnoj i neuslovnoj kući, a nakoj završetka akcije je dobila dom dostajan normalnog života.

– Prije nešto manje od dva mjeseca sam pokrenuo akciju koja je danas završena. Zahvaljujem se u svoje ime i u ime porodice Mujić, Medžlisu IZ Tuzla, Gradonačelinku Tuzle gospodinu Jasminu Imamoviću, Fondaciji Junuzović, NLB banci, Amiru Omerčiću vlasniku firme Tahosaam, Ameli Kamberović, Mustafi Terziću, kao i svim mojim prijateljima koji su dali podršku ovoj akciji – napisao je jučer na svom FB profilu dr. Husarić.

Porodici Mujić je u sklopu akcije kupljena kuća u izuzetno dobrom stanju, koja zadovoljava potrebe svih šest članova, posebno djece od 11 do 17 godina koja su dobri učenici i sportisti.

Vezane vijesti:

Tuzla: Pokrenuta akcija za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Mujić

Braća Mujić iz Tuzle sanjaju da postanu uspješni fudbaleri i čekaju krov nad glavom

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.