Na Trgu slobode sinoć održan Bajramski koncert, publika uživala uz najljepše ilahije i sevdalinke

by Tuzla Info
| 8:42
  •  
  •  
  •  
  •  

Na Trgu Slobode u Tuzli sinoć je održan svečani Bajramski koncert u organizaciji Mješovitog hora „Lege Artis“ Tuzla, Grada Tuzla i Centra za kulturu Tuzla.

Na koncertu su nastupili brojni solisti uz Mješoviti hor „Lege Artis“ Tuzla, Vokalne ansamble Libero i Magnifico iz Živinica, a specijalni gost koncerta bio je jedan je od najpoznatijih bosanskohercegovačkih izvođača sevdalinke Nedžad Salković. Ideja za organizaciju ovog koncerta potekla je od članova mješovitog hora “Lege Artis”. “Veliko je zadovoljstvo što je tu ideju kao kvalitetnu prepoznao gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i odlučio se uključiti u njenu realizaciju. Posebno bogatstvo ovog koncerta ogleda se u činjenici da su kao solisti, koji su izvodili islamsku duhovnu muziku, nastupili pripadnici svih konfesija, članovi našeg hora. Na to smo posebno ponosni” – istakao je umjetnički rukovodilac hora Lege Artis Jasmin Hasić.

Jedinstvo različitosti je nešto po čemu je Tuzla prepoznatljiva i zbog toga je intencija Gradske uprave da ovakvi koncerti postanu tradicija, te da se slični održavaju i za sve najvažnije katoličke, pravoslavne i jevrejske praznike.

“Mi u Tuzli njegujemo različitosti i na to smo posebno ponosni. Stoga sam i ideju iz “Lege Artisa” shvatio kao još jednu želju i intenciju da te različitosti i njihovu harmoniju u Tuzli, istaknemo. Mi ovdje, svi slavimo sve, i tako je oduvijek bilo. Bajramski koncert na kojem kao solisti nastupaju pripadnici svih konfesija, koji izvode islamsku duhovnu muziku, još je jedna potvrda te naše harmonije” – kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović ranije na press konferenciji za medije na kojoj je najavljen večerašnji svečani Bajramski koncet.

Tuzlainfo/Tuzlanski.ba

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.