Invazija ljubavi u Tuzli: Volonteri dijeli poklone, čiste stakla na vozilima, plaćaju parking…

by nedim
| 9:55
  •  
  •  
  •  
  •  

ADRA BIH tradicionalno svake godine radi projekat Invazija ljubavi čiji je cilj promovisanje mira i zajedništva među svim građanima BiH.

Ove godine, projekat u kojem učestvuje 20 mladih osoba iz cijele Bosne i Hercegovine,  koji u periodu od sedam dana rade različite društveno korisne aktivnosti, se od 20. do 27. juna realizuje u Tuzli.

– Invazija ljubavi je projekat kojim želimo  doprinijeti rušenju zidova među ljudima i pomoći u uspostavljanju ne samo tolerancije već istinskog zajedništva među ljudima koji žive u Bosni i Hercegovini.  Dvadeset volontera iz cijele BiH je prvog dana akcije odnijelo poklone zahvalnosti vatrogascima, radnicima Hitne pomoći, Komunalne službe kao i tri policijske stanice u Tuzli. Nakon toga smo čistili zaprljane šajbe na automobilima i plaćali parking građanima. Kada je temperatura dostigla najviši podiok, na velikoj raskrsnici smo vozačima besplatno dijelili hladno piće. Popodne smo odnijeli humanitarne pakete u šest socijalno ugroženih porodica – istakli su iz ADRA BiH.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.