Vlada TK odlučila: Kome će biti usmjerene donirane vakcine iz Srbije?

by nedim
| 17:18
  •  
  •  
  •  
  •  

Vakcine donirane Tuzlanskom kantonu od strane Republike Srbije zahvaljujući angažovanju premijera Kadrije Hodžića trebale bi nakon procedure u Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine danas stići u Zavod za javno zdravstvo TK – saopštili su iz Vlade TK.

Budući da se radi o vakcinama koje su došle kao rezultat aktivnosti Vlade TK a ne putem Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine,  Vlada TK donijela zaključak o prihvatanju Odluke Kriznog štaba Ministarstva zdravstva kojom se traži od JZU Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona da vakcine koje će biti donirane od strane Republike Srbije Tuzlanskom kantonu rasporedi u skladu sa opravdanim zahtjevima za vakcinaciju prioritetnih grupa iz važnijih javnih službi.

Riječ je o uposlenicima MUP-a, Uprave policije, zaposlenim u obrazovnim ustanovama, uposlenicima u inspekcijskim službama, vatrogascima, medijskim radnicima, veterinarima, studentima medicine kao i pripadnicima drugih prioritetnih grupa.

Vlada TK zadužila je Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona da sačini spiskove zainteresiranih iz navedenih skupina.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.