Mešalić pitao premijera: Otkud ministar Jurić, u radno vrijeme, na sjednici HNS-a?

by nedim
| 17:50
  •  
  •  
  •  
  •  

Ministar zdravstva u Vladi Tuzlanskog kantona Božo Jurić, prisustvovao je sjednici Hrvatskog narodnog sabora (HNS) prošle sedmice u Mostaru.

Na njegovo učeće na ovom skupu danas se na svom Facebook profilu osvrnuo Mahir Mešalić predsjednik Kluba DF-a u Skupštini Tuzlanskog kantona, koji i je i ranije ukazivao  na neprincipijelnost SDP-a i Naše stranke, koji su tvrdili da  Jurić nije član HDZ-a, te da sa njim ne uvode HDZ u vlast u Tuzlanskom kantonu, a na šta je opozicija upozoravala.

Njegovu Facebook objavu prenosimo u nastavku:

Ministar zdravstva u Vladi Tuzlanskog kantona Božo Jurić, čovjek za koga su rukovodstva SDP-a i Naše stranke rezolutno tvrdili da je nije član HDZ-a, u petak (radni dan) 04.06.2021 prisustvuje ispred delegacije HDZ-a sastanku IX. zasjednja HNS-a. Tu je gosp. Jurić u pola radnog vremena, u stanju pandemije, aplaudirao i nekim delegatima i govorima poput čovjeka ekstremno-desnih stavova Marija Karamatića čak glasajući za neke prijeteće rezolucije.

Da li je Premijer Vlade TK Kadrija Hodžić upoznat da mu je ministar zdravstva TK tijekom radnog dana u stanju pandemije “službeno” u Mostaru na zasjedanju HNS-a gdje se pljuvalo po svemu što je građansko u BiH!? Da li je poveo i službeno vozilo i vozača? Da li je ministar za svoje putovanje naplatio dnevnice od građana TK da prisustvuje sastanku HNS-a na kome se govori protiv građanske Bosne i Hercegovine!? Šta na ovo kažu pojedini članovi rukovodstva SDP-a i NS (čitaj na insistiranje Predraga Kojovića) koji su i nas iz DF TK na nekim sastancima BH bloka u Sarajevu nagovarali da uđemo u koaliciju sa PDA!?

Dok se neki vakcinišu “štelama” na TK, dok mu kolege studenti sa UNTZ idu u Beograd na vakcinaciju, naš ministar zdravstva je na Saboru HNS-a u Mostaru. Bravo “eksperti”.

Kada sam ih upozoravao da su isporučili najvažniji resor zdravstva na Tuzlanskom kantonu direktno u ruke Dragana Čovića, svi su potrčali da me demantuju u svojim medijima da gosp. Jurić nije ni član HDZ-a. I nije tu sporno što je čovjek (ministar Jurić) član bilo koje političke stranke, to je njegovo pravo, već što svi iz koalicije SDP, PDA, NS, HDZ i SBB skakali da to demantiraju na način da dezavuišu i lažu javnost i građane Tuzlanskog kantona.

Na moju žalost, znam i koji je farmaceutski lobiji tražio da HDZ preko PDA dobije resor zdravstva na TK, znam i šta mu je zadatak, znam i zašto su prepustili PDA-u rukovođenje UKC-om Tuzla, ali to ćemo obrazložiti nekom drugim prilikom. A pošto su svi negirali i lagali, građane i medije, da je ministar zdravstva TK visokopozicionirani član HDZ-a, možda ga je na Sabor HNS-a poslao gosp.Kadrija Hodžić a možda i PDA!? Prisustvo ministra zdravstva TK je snimljeno kamerama televizije tkz. HZHB.

Ovoj samozvanoj “ekspertnoj” Vladi TK treba reći glasno i jasno: “Na pos’o”!

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.