Tuzla slavi: Rukometaši Slobode ponovo osvojili Kup Bosne i Hercegovine!

by nedim
| 18:03

Rukometaši Slobode danas su u svom Mejdanu, u finalu Kupa BIH savladali ekipu Vogošće i tako odbranili osvojeni trofej pobjednika Kupa BiH iz prošle sezone.

Prvi dio susreta je pripao gostima koji su na poluvrijeme otišli sa rezultatom 13:12. U nastavku mnogo bolja igra rukometaša Slobode, koji već u ranoj fazi drugog poluvremena okreću rezultat u svoju korist i prednsot uz manje oscilacije uspijevaju zadržati do kraja utakmice, kada je semafor pokazao 22:27.

Podsjećamo jučer je Vogošća u prvom polufinalu savladala Gračanicu 25:26, a Sloboda ekipu Izviđača, aktuelnog bh. prvaka, sa 29:25.

Za najboljeg golmana proglašen je Damir Efendić iz ekipe Vogošće. Najbolji strijelac je Edin Klis iz Slobode sa 19 postignutih golova u dvije utakmice, a za najboljeg igrača finalnog turnira je izabran Emir Suhonjić, kapiten Slobode.

Kao i prošle godine “Crveno-crni” rukometaši su u grad soli jedini donijeli jedan trofej u kolektivnim sportovima, iako od gradskih vlasti imaju mnogo manju finansijsku podršku u odnosu na fudbalere i košarkaše.