MIZ Tuzla priredio Bajramsko druženje u Domu za djecu bez roditeljskog staranja

by nedim
| 10:27
  •  
  •  
  •  
  •  

Drugog dana Ramazanskog bajrama, predstavnice Odjela za brak i porodicu Medžlisa Tuzla posjetile su Dom za djecu bez roditeljskog staranja.

Tim povodom upriličeno je bajramsko druženje sa djecom koja su štićenici Doma. Druženje je održano u dvorištu Doma kako bi se ispoštovale epidemiološke mjere zaštite zdravlja svih prisutnih. Susret je protekao u ugodnom raspoloženju, uz razgovor i zajednički ručak i slastice za djecu.

-Tokom mubarek mjeseca ramazana polaznici mekteba Sjenjak zajedno sa muallimom Mevlom Mehanović prikupili su novčana sredstva i istim darovali bajramski ručak i slastice za djecu u Domu. Epidemiološke okolnosti ne dozvoljavaju druženja u većem broju pa smo mi danas, u ime naših polaznika mekteba i naših koordinatorica koje su dale podršku ovoj aktivnost, ovdje kako bismo podijelile bajramsku radost sa našim malim drugarima iz Doma, kazala je Elmedina Osmić Brzović, savjetnica za brak i porodicu Medžlisa Tuzla.

Medžlis Tuzla već 10-tak godina realizuje različite edukativne i druge aktivnosti u saradnji sa Domom za djecu bez roditeljskog staranja s ciljem podrške djeci koja odrastaju u ovoj instituciji.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.