Državno prvenstvo za mlađe kadete: Odličan nastup takmičara STK Kreka

by nedim
| 9:47

Jučer je u dvorani STK Kreka održano Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine za mlađe kadete i kadetkinje u organizaciji koji je organizovao STK Lukavac.

STK Kreka je nastupio sa pet takmičara i ostvario odlične rezultate. Za tuzlanski klub su nastupili Adi Muratović, Amar Jaganjac, Tajra Redžepagić, Lana Lovrić i Nađa Đulović.

Najuspješnija je bila Nađa Đulović koja je osvojila zlatnu medalju u pojedinačnoj kategoriji, srebrnu medalju u muško/ženskom dublu s klupskim kolegom Adijem Muratovićem i bronzanu medalju u ženskom dublu sa Lanom Lovrić .

Adi Muratović završio je takmičenje s tri medalje i to zlatom u dublu s klupskim kolegom Amarom Jaganjacem, srebro u muško/ženskom dublu sa Nađom Đulović i bronzu u pojedinačnoj kategoriji.

Amar Jaganjac završio je takmičenje s dvije medalje i to zlatom u dublu sa Adijem Muratovićem i bronzu u muško/ženskom dublu sa Lanom Lovrić .

Lana Lovrić je osvojila dvije  bronze i to u ženskom dublu s koleginicom Nađom Đulović i bronzu u muško/ženskom dublu s Amarom Jaganjcem.

Tajra Redžepagić je danas pokazala odličnu igru ali joj je falilo malo sportske sreće da se domogne odličija.

-Ovi rezultati pokazuju odličan rad cijelog kolektiva. Ovom prilikom čestitamo našim igračima na izvarednim rezultatima.  Čestitke idu i predsjedniku kluba Armanu Isabegoviću kao i trenerima Emiru Gutiću, Bruni Mariniću i glavnom treneru Goranu Rajčiću – istakli su iz STK Kreka.