Tuzla: Uhapšen diler, pronađeni droga i novac

by admin2
| 12:29
  •  
  •  
  •  
  •  

U srijedu, 5.5.2021.godine policijski službenici Uprave policije MUP TK-a/Sektora kriminalističke policije/Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su postupajući po naredbi Općinskog suda Tuzla izvršili pretres lica M.D., rođen 1996.godine iz Tuzle, te stambenog objekta i pmv. koje isti koristi, kao i pretres lica L.H., rođena 1996.godine iz Tuzle.

Prilikom navedenih pretresa pronađena je veća količina papirnog novca u različitim apoenima, šest prozirnih vrećica u kojima su se nalazile kovanice, mobilni telefon, dva manja pakovanja sa sadržajem smeđe praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedno manje pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedno manje pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, kao i jedno veće pakovanje sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, te jedna digitalna vaga za precizno vaganje.

M.D. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, i isti će nakon izvršenih vještačenja pronađenih materija, uz Izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, dok će protiv L.H. biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje nakon vještačenja materija koje su privremeno oduzete od iste.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.