Tuzla: Reisu-l-ulema darovao deveto dijete u porodici Hamidović

by nedim
| 21:56
  •  
  •  
  •  
  •  

Porodicu Hamidović iz Tuzle, u kojoj je nedavno rođeno deveto dijete, danas su posjetili šefica Odjela za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ dr. Safija Malkić, glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović i savjetnica za brak i porodicu Medžlisa Tuzla Elmedina Osmić Brzović.

Nermin i njegova supruga Erna su džematlije tuzlanskog džemata Krojčica. Oni imaju devetoro djece: Eldin (19), Nermana (15), Said (11), blizankinje Mirsada i Mirha (8), Merisa (7), Miralem i Minela (5) i najmlađa Ermina koja je rođena 2020. godine. Djeca su dobri učenici, krase ih poseban ahlak i skromnost. Redovno pohađaju mektebsku pouku i dolaze u džamiju. Petoro djece ide u školu i dobri su i uzorni učenici.

Ovom posebnom prilikom uručen je i poklon od reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića povodom rođenja male Ermine. Praksa da Reisu-l-ulema daruje šesto i svako naredno dijete u porodici je aktuelna nekoliko posljednjih godina, ali zbog trenutne situacije sa pandemijom Reisu-l-ulema je bio spriječen da to učini lično sa svojim saradnicima.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini čini značajne napore i realizuje programe koji za cilj imaju promociju i podršku porodice, jedan od njih je i ovaj specifični način promocije višečlanih porodica, navedeno je i informaciji MIZ Tuzla.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.