Zadržali šanse za Evropu: Tuzla City bolji od Radnika

by nedim
| 17:28
0913 city radost

Tuzla City je ostvario pobjedu protiv Radnika na Tušnju u utakmici 27. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine (2:0), a ekipa iz Simin Hana je tako zadržala šanse za plasman u Evropu. Na klupi Bijeljinaca porazom je debitovao Vlado Jagodić.

Prva opasnost pred golom Tuzla Cityja viđena je u osmoj minuti kada je izblokiran Vušurović. Pokušali su i domaći u 13. minuti kada je poslije udarca Mišića lopta je zakačila nekoga od igrača Radnika i završila u korneru, a u nastavku Crnkić je glavom šutirao preko gola.

Novu šansu Bijeljinci su imali u 18. minuti kada je Motika sa desne strane poslao loptu pored gola. Dobru priliku ekipa iz Simin Hana imala je u 24. minuti. Doffo je lijevom nogom poslao loptu pored gola Bilobrka. Tuzla City je došao do vodstva u 29. minuti kada je Mišić lobovao Bilobrka, a svemu je prethodio sjajan pas Brkića.

Nedugo nakon pogotka Badji je pokušao glavom. Senegalski napadač u 39. minuti odlično je šutirao glavom, a Bilobrk je izvadio loptu ispod prečke. Nakon kornera ponovo je Badji šutirao glavom, ali ovaj put je iz dobre pozicije poslao loptu daleko pored gola.

U finišu prvog dijela Vušurović je pokušao, ali nije bilo opasnosti po gol Fejzića i rezultat prvog dijela je ostao nepromijenjen. Udarac Mekića sa početka drugog dijela otišao je daleko preko gola. Motika je potom u 60. minuti odlično prošao po lijevoj strani, ali je na kraju loše šutirao.

Tuzla City je udvostručila prednost u 65. minuti kada je Crnkić pogodio na asistenciju Nukića. Bijeljinci su imali veliku šansu u 79. minuti kada je Motika sam izašao na Fejzića, ali zaustavio ga je golman domaćih. Ramić je u 83. minuti pokušao glavom, ali do nije bilo promjene rezultata do kraja utakmice.

Tuzla City – Radnik 2:0

Stadion: Tušanj (Tuzla). Sudija: Admir Šehović (Sarajevo). Žuti kartoni: Crnkić, Barišić (Tuzla City), Milenković, Šubert, Motika, Gogić (Radnik).

TUZLA CITY: Fejzić, Barišić, Morris, Mehidić (od 87. minute Duraković), Karjašević, Brkić, Nukić, Mišić (od 70. minute Džafić), Doffo (od 87. minute Maksimović), Crnkić (od 85. minute Mesinović), Badji (od 70. minute Ramić).

RADNIK: Bilobrk, Simonović, Šubert, Sušić (od 70. minute Janjić), Filipović Popara, Milenković (od 46. minute Gogić), Mekić (od 61. minute Đurić), Jelić (od 61. minute Karić), Vušurović, Motika.

Izvor: SCSport