In memoriam: Preminuo tuzlanski advokat Zijad Hasanhodžić

by nedim
| 14:16
  •  
  •  
  •  
  •  

U Tuzli je jučer preminuo poznati tuzlanski advokat Zijad Hasanhodžić. Rođen u Lukavcu dana 01.01.1956. godine nakon završene gimnazije Meša Selimović u Tuzli, upisao je Pravni fakultet u Sarajevu na kojem je diplomirao 1979. godine.

U bogatoj profesionalnoj biografiji se ističe obavljanje poslova pomoćnika generalnog direktora za pravne poslove Koksno-Hemijskog Kombinata Lukavac, sekretara Ministarstva zadravlja u Vladi TPK, pomoćnika generalnog direktora za pravne poslove u Holding SODA SO Tuzla u Tuzli, te funkcija direktora Kantonalne agencije za privatizaciju Tuzla.

Od 2012. godine je član Advokatske komore Tuzla te se advokatorum bavio do svoje smrti.

Informaciju o smrti advokata Zijada Hasanhodžića s iznimnom tugom su primili brojne kolege, poznanici i prijatelji koji ističu da je bio veliki profesionalac te da je uvijek bio spreman pomoći kolegama.

Posljednji ispraćaj će se obaviti ispred Komemorativnog centra Tuzla u nedjelju 18.04.2021. godine sa početkom u 12,00 sati, a dženaza i ukop će se obaviti na porodičnom mezarju u Tabacima, Općina Lukavac, u 13,45 sati. Iza sebe ostavlja suprugu Melihu, sina Amera, kćerku Eminu, te mnogobrojnu porodicu, kolege, prijatelje i poznanike.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.