Šok u Mejdanu: Sloboda ostala bez “Lige 6”, Mulaomerović pronašao krivce

by nedim
| 20:58

U posljednjoj utakmici regularnog dijela sezone Sloboda je pretrpila još jedan domaći poraz i ostala bez Lige 6.

Čapljina je u Mejdanu slavila sa 88:81.

Od ranije su plasman u Ligu za prvaka osigurali Sparsi, Široki, Leotar i Čelik, dok se automatski priključuje Igokea. Sloboda je imala priliku da im se priključi, ali su poraženi od Čapljine, tako da je na kraju Borac “upao” u Ligu za prvaka.

Vodstvo se smjenjivalo u nekoliko navrata u večerašnjoj utakmici, a dvocifrenu prednost imali su gosti samo kratko pred kraj treće četvrtine. Čapljina od početka treće dionice nije ispuštala prednost i nije dozvoljavala Slobodi da ih ugrozi, tako da su na kraju slavili pobjedu.

Alikadić i Manjagić ubacili su po 20 poena u redovima Slobode, no na kraju to Tuzlacima nije pomoglo da dođu do trijumfa koji bi im osigurao plasman u Ligu za prvaka. U poraženoj ekipi po 22 poena ubacio je Milin, a dva manje Jugović.

Poredak: Spars (40 bodova), Široki (39), Čelik (39), Leotar (38), Borac (38), Sloboda (37)…

Damir Mulaomerović, trener Slobode,  nakon prvenstvene utakmice s Čapljinom u kojoj je tim iz Tuzle poražen je izjavio:

“Čestitam mojim igračima, koji su bili na terenu, ova rezervna ekipa, dali su svoj maksimum. Kada vam isključe kapitena i plejmejker ima četiri lične greške uz nedostatak tri glavna igrača, sve je tu jadno, tužno i smiješno. Bilo je dosta spornih situacija na Durmi našem najboljem igraču i koji se isključi kasnije, nerazumijem stvarno. U svakom slučaju zaslužili smo plasman u Ligu 6, koja se nažalost završila za zelenim stolom. Pribojavao sam se ovakvog scenarija, nažalost ispalo je tako. U cijeloj ovoj priči bili smo najbolji sportaši. Samo sam siguran da košarka na ovakav način neće naprijed”, istakao je Mulaomerović.

Izvor: TIA