Za primjer: Vijećnici Progresivnog bloka uredili mini park u dvorištu škole Solana

by nedim
| 18:50
  •  
  •  
  •  
  •  

Selma Ćatibušić, Esana Kavazbašić-Huskanović, Omer Berbić i Admir Čavalić – Vijećnici iz Progresivnog bloka Tuzla, su u skladu sa predizbornim obećanjima radili na dodatnom uređenju mini parka u dvorištu područne škole Solana.

Nabavljene su klupe, cvijeće, sadnice i angažovana potrebna radna snaga, a sve iz vijećničkih naknada spomenutih vijećnika.

– Nema bolje investicije nego u nešto što traje i donosi konkretnu korist zajednici. Večeras sam (kao i prošle godine kada smo nabavili prve klupe) prošao pored škole i već vidim da omladina sjedi i koristi park kako bi se družila pred policijski sat. Nastavljamo dalje sa ovim. Zamolio bih da mi se jave predstavnici mjesnih zajednica, a kako bi ih posjetili. Također i studenti, neformalne grupe, udruženja kojima treba određena podrška. Do kraja mjeseca planiramo još jedno Građansko vijeće, dok ću za Ramazan od paušala obezjediti pakete knjiga za većinu lokalnih džamija i mjesnih zajednica (gdje je moguće tj. ako imaju vlastite biblioteke) – napisao je Admir Čavalić na svojoj Facebook stranici.

Pored spomenutih vijećnika, u realizaciji akcije su svoj doprinos dali i Elektro – Agent doo Tuzla, Let’s do it Tuzla i građani koji su učestvovali u ovoj aktivnosti.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.