Vlada TK: Organizvoan prijem za Hazima Šadića, generala II korpusa Armije R BiH

by nedim
| 8:35
  •  
  •  
  •  
  •  

U okviru obilježavanja godišnjice od formiranja Armije RBiH, premijer Tuzlanskog kantona i ministar za boračka pitanja organizovali su  prijem za bivšeg generala II korpusa Armije Republike BiH, Hazima Šadića. Premijer je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da Tuzlanski kanton, u skladu sa epidemiološkim mjerama, ipak na dostojanstven način obilježava ovaj veliki datum iz naše novije historije.

– Prijem prilika je da se zahvalimo generalu, ali i svim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine za njihov angažman i doprinos kojeg su dali u odbrani naše domovine. Ovo je vaš dan, ali ovaj dan pripada i svima nama. Danas želim izraziti zahvalnost za doprinos i spremnost koju ste iskazali stavljajući se na branik domovine, pred mnogostruko jačeg neprijatelja, poručio je premijer Kadrija Hodžić tokom današnjeg prijema, koji je organiziran za bivšeg generala II korpusa Armije RBiH Hazima Šadića. Prijem je organizovan povodom obilježavanja 29. godišnjice Armije RBiH.

– Svima njima pripada naše poštovanje, naša obaveza da ne zaboravimo to što su uradili, kao i naša obaveza da brinemo o demobilisanim borcima i njihovim porodicama. Da brinemo o porodicama šehida, što ova Vlada i čini, kazao nam je premijer Hodžić.

General Hazim Šadić izrazio je zadovoljstvo što se 15. aprilu, Danu kada je formirana Armija Republike Bosne i Hercegovine, posvećuje dužna pažnja.

– Želim da kažem da svi mi pripadnici Armije RBiH moramo biti ponosni što smo u najtežem vremenu za narod i RBiH našli na pravom mjestu. Jer da nije bilo nas, pripadnika Armije RBiH, da nije bilo hrabrosti tih ljudi, mi danas ne bi bili ovdje, niti bi obilježavali ovaj datum. Zato ovom datumu treba posvećivati posebnu pažnju i davati pripadnicima Armije RBiH veći značaj, istakao je general Šadić.

Prijemu kojeg su organizovali premijer Kadrija Hodžić i resorni ministar Fedahija Ahmetović prisustvovali su osim generala Šadića, i predsjednici boračkih saveza i udruženja koja djeluju na području našeg kantona.

Susret iskorišten je kako bi se naglasila potreba stalne brige za boračku populaciju, rješavanje prioritetnih problema za porodice šehida i poginulih boraca i ratne vojne invalide, a to su prije svega stambeno zbrinjavanje, školovanje djece i liječenje, te zapošljavanje, piše RTVTK.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.