Od 10.09.: Kino Kaleidoskop – “Hiljadarka”

by admin
| 22:02

Film “Hiljadarka” koji je snimljen na širem lokalitetu općine Banovići, a prema originalnom scenariju uspješnog bosanskohercegovačkog pisca Zilhada Ključanina, u Tuzli će u Kinu “Kaleidoskop” biti prikazivan od 10. septembra 2015. godine.

Bosna, 1955. godone. Mladić Atif Kurtović (Trifunović) prvi put u životu silazi u rudarsku jamu kako bi nastavio tamo gdje je njegov sada penzionisani otac stao – postao rudar udarnik. Međutim, njegova sudbina ubrzo se u potpunosti mijenja kada bude izabran kao lice koje će krasiti najvredniju novčanicu u državi – novčanicu u iznosu od hiljadu dinara (tzv. hiljadarku). Tako se Atif uskoro nađe na putu za Beograd gdje će ga Titov lični fotograf (Pervan) uslikati za istoriju. U cijelu priču uskoro ulazi i mlada djevojka čiji nadimak nije slučajno “Hiljadarka” (Bukva) u koju se Atif do ušiju zaljubljuje. A kada Tito (Kojo) najavi svoju posjetu Atifovom rodnom gradiću – za sve junake ove simpatične priče krenut će avantura koju će pamtiti do kraja života.

Reditelj: Nenad Đurić.
Uloge: Branislav Trifunović, Aida Bukva, Nikola Kojo, Goran Kostić, Moamer Kasumović, Milutin Mima KAradžić, Slaven Knezović, Vlado Kerošević, Željko Pervan…
Termini prikazivanja: u 17:00, 19:00 i 21:00 (vikendom i od 14.00)
Info: 035/257-558
https://www.youtube.com/watch?v=wDY1y4UuoW8

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.