Večeras: TVTK o tuzlanskoj „HIV temi“

by admin
| 15:22
sida_aids2
  •  
  •  
  •  
  •  

Subotnja vijest koju je objavila FTV, a prenijela je većina medija u BIH, gdje je saopšteno da je kod uglednog tuzlanskog ginekologa potvrđeno postojanje opakog virusa HIV, unijela je nemir među građane Tuzle. Posebno su uznemirene pacijentice zaraženog hirurga, koje s pravom strahuju za svoje živote. I dok po gradskim forumima, te čaršijskim kafama traje polemika da li je trebalo objaviti inicijale HIV pozitivne osobe, te da li je medijski tretman oboljene osobe bio human, za to vrijeme građani nemaju pravih informacija koje ih u najvećoj mjeri i interesuju.

Kolika je zaista vjerovatnoća da se oko nas sada kreću HIV pozitivne osobe a da ni građani niti oni toga nisu niti svjesni? Na kojim mjestima se mogu testirati, na koje telefone informisati, niko ne nudi odgovore. Iz šturog saopštenja koje izdao UKC Tuzla, se ne vidi ništa ili tek malo toga.

Građanima će odgovore na neka od tih pitanja ponuditi večerašnja (ponedjeljak 6. juli) specijalna emisija na TVTK koja se emituje od 21. sat. Panika među kolegama, pacijentima, prava oboljelih, izvještavanje medija,  konvencije… su tek neke od tema o kojima će se večeras govoriti. To je vejrovatno jedan od najboljih načina da građani dođu do prave informacije.

Emisija „Aktuleno“ TVTK od 21 h. Urednica emisije Alma Krdžalić.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.