Tuzla: Sutra radionica “Kako da znam 100% šta mi govori moje tijelo?“

by nedim
| 18:00

Radionica “Kako da znam 100% šta mi govori moje tijelo?“, koje organizuje udruženje Tempora  Nova, u saradnji sa Centrom za kulturu Tuzla biće održana u nedjelju, 11.12.2022.godine od 11:00 do 15:00 sati u ateljeu Ismeta Mujezinovića Tuzla.

„Bliži se kraj godine i dok mahnito pokušavamo privesti obaveze kraju zaboravili smo na nešto važno. Sebe. Napetost u tijelu, glavobolja, ukočenost, nelagoda… samo su neki od signala gdje tijelo s nama komunicira. Kako naučiti slušati šta nam tijelo govori i kako odgovara na naše misli i emocije? Kako naučiti voljeti i osloniti se na svoje tijelo? Kako ući u novu godinu i darovati sebi – sebe?

Cilj radionice je prepoznati da tijelo uvijek komunicira, da se na njega možemo osloniti i da to nije ništa nevidljivo ili duboko mistično nego opipljivo, kao što ćemo iskusiti na radionici.

Za koga je ova radionica:

– za one koji svoje tijelo žele učiniti udobnim i sigurnim domom
– za one koji vole da istražuju,
– za one koji su svjesni svojih granica i koji su spremni proširiti svoja iskustva i vidike
– za one koji novo vide kao mogućnost i manje kao opasnost
– za one što žele naučiti kako prepoznati ograničavajuća uvjerenja kao i mogućnosti kako ih preobraziti/ transformisati
– za one koji ne mogu da se pronađu ili opstanu niti u jednom “sportu”

Boba R, holistički terapeut i Azra B, psihoterapijski savjetnik, dvije individue koje su prepoznale vlastita ograničenja i pronašle onu drugu kao inspiraciju i podršku u vlastitom razvoju.

Naš posao je kreirati neosuđujući prostor za ljude koji se može koristiti za ličnu transformaciju ili punjenje baterija. Želja nam je da zajednički stvorimo zajednicu koja će zajedno rasti i radovati se zajedničkim spoznajama. Ipak, promjene se ne mogu prisliti, svi moramo sami krenuti na putovanje zvano biti ljudsko biće i živjeti u ovom tijelu, u ovom vremenskom trenutku, na ovom mjestu.“, rekli su iz udruženja.

Učešće na radionici košta 55,00 KM, ali ukoliko se učlanite u udruženje Tempora Nova, posvečeno ličnom razvoju i kreativnom življenju vrijednost radionice je 45,00 KM, a broj prijava je ograničen. Prijaviti se možete putem inboxa Facebook page-a Tempora Nova ili na broj: 061 / 886-204.