Prijave u toku: Još malo vremena ostalo do jubilarne Tuzlanske biciklijade

by Tuzla Info
| 12:00

Biciklistički klub Tuzla, u saradnji sa  sponzorima i prijateljima događaja, ove godine organizuje jubilarnu 10. TUZLANSKU BICIKLKIJADU za sve građane Tuzle, Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine.

Mjesto okupljanja bit će plato Stupine od 08:00 sati u nedjelju 28. Augusta. Tradicionalna Biciklijada je rekreativni događaj koji privlači građane svih uzrasta. Cjelodnevno druženje porodica, promocija zdravog načina života, ekologije i sporta glavni je cilj organizatora. Povodom toga prije samog početka Biciklijade pripremili smo za naše najmlađe učesnike Dječiju biciklijadu.

Predviđena dužina vožnje je 14 kilometara. Biciklisti će se kretati rutom:

Stupine – Hotel Tuzla – Dom Penzionera – SKPC ”Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana – Irac – Skver – kompleks slanih jezera “Panonika” – Brčanska Malta – Stupine.

Pozivamo sve koji žele učestvovati da se što je prije moguće prijave putem prijavnog obrasca na web stranici Tuzlanske biciklijade www.tuzlanskabiciklijada.ba

Program ovogodišnje biciklijade:

08:00h – 10:30h Dolazak i prijavljivanje učesnika

10:30h START – Dječija biciklijada

10:50h Obraćanje organizatora

11:00h START – Tuzlanska biciklijada

12:30h Osvježenje

13:00h Izvlačenje dobitnika i dodjela nagrada

Sve učesnike očekuje odlična cjelodnevna zabava i bogat nagradni fond. Dosadašnje biciklijade okupile su značajan broj učesnika – rekreativaca i protekle su u odličnoj atmosferi, što predstavlja veliku odgovornost za organizatore da svaku narednu “Tuzlansku Biciklijadu” podignu organizaciono na viši nivo. Ove godine očekujemo rekordan broj učesnika obzirom da se radi o jubileju.

Svi učesnici učestvuju na vlastitu odgovornost te preporučujemo da svi nose kacige, rukavice, te da imaju ispravna bicikla, a djeca da imaju pratnju roditelja – staratelja.