Udruženje policije “Manevarac” poziva građane na obilježavanje Dana odbrane Tuzle

by Tuzla Info
| 20:00
1505 brcanska2

U povodu 30. godišnjice obilježavanja “15. maja” 1992. godine, dana odbrane Tuzle, Udruženje policije “Manevarac” Tuzla poziva sve članove udruženja, građane i sve patriote da se u nedelju 15.05.2022. godine, u 12:15 sati okupimo u što većem broju na platou Brčanske Malte gdje će se održati centralna manifestacija obilježavanja dana odbrane Tuzle.

Tim povodom Udruženje policije “Manevarac” će također organizovati niz kulturno-sportskih manifestacija, turniri u šahu, pikadu i streljaštvu pod nazivom “15. Maj”

Dana 16.05.2022. godine sa početkom u 15:00 sati, u OŠ Novi grad održat će se dodjela nagrada za najbolji literarni rad na temu “Oni su grad odbranili”. Nagrade, zahvalnice i diplome će se dodijeliti u dvije kategorije osnovnih škola sa područja TK. Prva kategorija od I do V razreda i druga kategorija od VI do IX razreda iz kojih će biti nagrađena po tri najbolja rada i pet utješnih nagrada. Kroz ovaj natječaj želimo da utičemo na svijest mladih ljudi o važnosti obilježavanja značajnih datuma našeg grada i domovine, te damo doprinos obilježavanju Dana odbrane Tuzle.

Za sve navedene kategorije takmičenja nagrade će biti uručivane po završetku aktivnosti, a za literarni rad dana 16.05.2022 godine u OŠ “Novi grad”, sa početkom u 15:00 sati.

Ovim putem se zahvaljujemo Ministarstvu obrazovanja i nauke TK, Gradu Tuzla, OŠ “Novi grad”, svim medijima, te osnovnim školama sa područja Tuzlanskog kantona koji su dali svoj doprinos u obilježavanju svih manifestacija u sklopu obilježavanja “15. maja”.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.