BKC TK: U utorak VII Tradicionalni Novogodišnji koncert hora „Lege Artis“ Tuzla

by nedim
| 16:00

U utorak 28. 12. 2021. godine sa početkom u 19h održat će se osmi po redu Novogodišnji koncert Mješovitog hora „Lege Artis“ Tuzla pod diriigentskom palicom maestra Jasmina Hasića te gostiju koji će obogatiti i ovaj Novogodišnji koncert.

Pored Mješovitog hora „Lege Artis“ Tuzla nastupit će i sjajan Mješoviti zbor GIMPL iz Hrvatske te jako interesantna pjevačka skupina FAMOS iz Beograda, Srbija. Pored ovih gostiju posjetioce će zabavljati i Vokalni ansambl Iskre Tuzla, Vokalna grupa Libero i Mafnifico Živinice ali i najmlađi članovi Lege Artis-a, Dječiji hor „Lege Artis“ Tuzla.

Da Novogodišnja atmosfera bude potpuna pobrinut će se i izvrsna vokalna solistica mr Šejla Grgić (vokalna solistica grupe Divanhana) te van. prof. mr. Dario Zombra koji će premijerno izvesti svoje djelo ali i uz svoju studenticu Sarah Skopljak biti korepetitor Mješovitom horu „Lege Artis“ Tuzla.

U ponedjeljak dan prije koncerta bit će postavljena izložba fotografija sa pričama i iskustvima sa proba sadašnjih članova Mješovitog hora „Lege Artis“ Tuzla ali i pojedinih članova koji su u proteklom periodu pored pjevačkog angažmana dali veliki doprinos razvoju horske muzike i uopšte Muzičkog obrazovnog centra „Lege Artis“. Realizator izložbe je osnivač i dugogodišnja članica, predsjednica Skupštine MOC „Lege Artis“ Tuzla, mr. Rabija Dervišbegović koja ističe da će svaki posjetilac koncerta ali i oni prije i poslije koncerta imati priliku da čuju različite doživalje prilikom rada u horu ali i jednu jedinstvenu poruku koliko horska višeglasna muzika doprinosi obogaćenju čovjekove ličnosti i sigurnosti u radu u drugim sferama života.

Koncert se i ove, kao i prethodnih godina odvija uz koprodukciju sa BKC TK kao posljednja manifestacija u godini u ovoj ustanovi. A generalni pokrovitelji koncerta su Predsjednik skupštine TK, gospodin Slađan Ilić, Grad Tuzla, Vlada TK, dok je glavni medijski pokrovitelj SUPER TV Media koja će prenositi koncert uživo i putem live stream-a.

Organiatori su pozvali publiku da poštuje higijensko epidemiološke mjere te da na koncert dođu ranije kako bi pogledali izložbu a ujedno prošli pored COVID redara Crvenog križa Tuzla, kojij će biti na ulazu u dvoranu. Ulaz je slobodan