Besplatni trening u BIT centru Tuzla: “Kako kreirati dobar vizuelni brending (identitet)?

by Tuzla Info
| 17:00

Novi besplatni trening: “KAKO kreirati dobar vizuelni brending (identitet)?” u okviru projekta „2CODE – Cooperation for Development of Cross Border Business Environment Enhanced”.

U subotu 04.12.2021. godine u 11 sati u BIT Centru(Trg slobode 16), Dario Babović, grafički dizajner, održat će besplatnu trening/radionicu na temu “ Kako kreirati dobar vizuelni brending (identitet)?”

Trening je besplatan i jedino što je je potrebno, je prijava na https://codehubtuzla.org/, ukoliko vas zanima grafički dizajn ovu radionicu ne smijete propustiti.

KAKO kreirati dobar vizuelni brending (identitet)? Šta je to brend, a šta znači vizuelni identitet? Kako spojiti ova dva pojma i kreirati dobar vizuelni brending?

Sve su ovo pitanja na koja ovaj trening pokušava odgovoriti. U toku ovog treninga učesnici se upoznaju sa:

Osnovama jednog brenda i odgovorima na pitanje šta je to brend?

– Koje su to stubovi izgradnje brenda?

– Kako odabrati boje, izgled teksta pa čak i oblike koje ćemo koristiti?

– Koje alate koristiti kako bismo brzo i jednostavno kreirali ideje i skice vizuelnog identiteta. I sve to testiramo praktičnim kreiranjem jednog vizuelnog identiteta koristeći se jednostavnim alatima za koje nam treba samo mobitel.

I ovaj trening BIT Centar organizira u okviru projekta 2CODE.

BIT Centar zajedno s partnerima iz Mostara, Nikšića i Zadra implementira projekt 2CODE koji se provodi u sklopu Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. Glavni cilj projekta je unapređenje poduzetničkog okruženja u prekograničnom području kroz razvoj poslovne infrastrukture i usluga podrške inovativnim poduzetničkim idejama.