Univerzitet u Tuzli sutra domaćin Međunarodnog simpozija “Sport i zdravlje”, brojne aktivnosti i u narednom periodu

by Tuzla Info
| 22:00

Svoju 45. godišnjicu Univerzitet u Tuzli obilježit će nizom naučnih, kulturnih, umjetničkih i sportskih događaja u periodu od 24.11. do 16.12.

 

Brojni događaji predstoje u narednom periodu, a obilježavanje ove važne godišnjice počelo je Okruglim stolom na temu „Značaj ZAVNOBiH-a za državnost Bosne i Hercegovine: 78 godina poslije“. Organizator ovog značajnog događaja za državu, ali i Univerzitet, bio je Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli.

 

I u narednom periodu tuzlanski Univerzitet bit će domaćin brojnih manifestacija, počevši od četrnaestog međunarodnog simpozija „Sport i zdravlje“ kojeg će 2.12. organizovati Fakultet za tjelesni odgoj i sport.

Ekonomski fakultet će već 3.12. organizovati Sedmu internacionalnu konferenciju ICEI 2021 „Ekonomija integracija“.

Malonogometni studentski turnir planiran je za 7.12. u Univerzitetskoj sportskoj dvorani, dok će Malonogometni turnir za zaposlenike biti organizovan 9.12.

 

I ove godine Univerzitet planira promociju diplomanata i magistranata 13. i 14. 12., a 14. 12. u ogranizaciji Akadamije dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli u Teatru Kabare bit će izvedena predstava „GRETICA str. 89“.

 

Svečana promocija doktoktora nauka planirana je za 15.12. u Amfiteatru 2 na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

 

U konačnici, 16.12. u hotelu Mellain u Tuzli bit će organizovana Svečana akademija Univerziteta u Tuzli. Ovim događajima Univerzitet u Tuzli želi obilježiti 45 godina postojanja, rada, istrajnosti na putu sticanja i promovisanja znanja i njegove važnosti za bosanskohercegovačko i društvo uopće.

Vrijednosti na kojima je utemeljen Univerzitet opstaju i grade se svih ovih godina. Univerzitet u Tuzli pokazao je da znanje i kvalitet nemaju konkurenciju, te da je upravo znanje jedini odgovor na savremene izazove u društvu i svijetu, ali i jedini okvir za uspješno planiranje budućnosti i sagledavanje vlastite prošlosti.

 

Zato je i ovaj jubilej, kao i prethodni, ali i oni predstojeći, izuzetno važan za Univerzitet u Tuzli, ali i državu Bosnu i Hercegovinu. Stoga će biti obilježen dostojanstveno i kvalitetno.

 

Sve aktivnosti čija se realizacija planira odvijat će se u skladu sa epidemiološkim preporukama nadležnih institucija.

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.