Živinice: “Sakati Billy sa Inišmana” večeras otvara pozorišni festival “ŽiviFest”

by Tuzla Info
| 18:00
  •  
  •  
  •  
  •  

Večeras, s početkom u 19:00 sati, svečano će biti otvoren međunarodni teatarski festival Živi fest, Živinice 2021, nakon čega će biti odigrana komedja BNP Zenica, a u režiji Predraga Štrpca.

Sakati Billy je priča o ljubavi i požrtvovanosti, o jednoj mački i jednoj guski, tucetu jaja i jednom kamenu. O najslađim bombonama na svijetu. O ajkulama. O jednom filmu i djevojci sa zelenim zubima.

I o čamcu koji se zove Eni.

Naposljetku, to je i priča o snovima i pravu da se sanja i pokuša sve ono što se želi u životu, jer ako niste pokušali, čemu život uopšte?

Čak i ako ne uspijete, sutra će se roditi novi dan i u njemu zasijati neko novo sunce. I biće dobro, jer kako davno reče jedan doktor: “Kada sunce sija i na groblju je lijepo”.

A Sakati Bili je daleko od groblja. Još uvijek.”

Već sutra, od 19:00 sati, na repertoaru je komedija “Ja od jutra nisam stao”, Dražena Krešića, u produkciji HNK Mostar, a govori o tome kako bi bilo da u ovom svijetu nisu dominantni muškarci nego žene, da drže vodeće pozicije i imaju bolje plaće, da se lakše školuju i lakše zapošljavaju? Da muškarci ćube kući na porodiljnim, kuhaju, čiste i čuvaju djecu.

Ulaznice su u prodaji svaki radni dan u Gradskoj biblioteci ili od 18:00 sati na biletarnici BKC-a.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.