Džumbus festival: Rock’n’roll vikend u centru grada

by Tuzla Info
| 17:07
  •  
  •  
  •  
  •  

Ovaj vikend, u Zlatarskoj ulici, u sklopu Džumbus Festivala, održat će se dva događaja koja će nas za sigurno podsjetiti zašto volimo rock’n’roll. Zvuci distorzije i super druženje nas očekuju 6. i 7. avgusta u centru grada. DŽEMMING (FB event: http://bit.ly/DzF6_Jamm ) u sklopu 6. Džumbus festivala održava se ovaj petak, 6. avgusta.

U narodu poznat kao jamming J, ovaj event će biti skup prvenstveno MLADIH muzičara/ki koji imaju priliku da se u solo ili grupnoj kombinaciji predstave publici . Poziv, naravno, vrijedi i za one starije da slobodno dođu i pokažu mlađim generacijama kako se to radi, pruže potporu i daju im vjetar u leđa.

Instrumenti, pojačala, razglas, mikrofoni, light… sve će biti postavljeno, a vi možete ponijeti i svoje, ako želite, pa ćemo vidjeti ko će skupiti dovoljno hrabrosti i popeti se na Džumbus binu!

A šta bi Džumbus Festival bio bez live gitarskih distorzija, growl vokala i čvrstog rock/metal zvuka?!? Već u subotu 7.8.21. nastavljamo sa Shock Rock live svirkom (FB event: http://bit.ly/DzF6_ShockR ).

Mlade snage će pokazati kako i dalje postoji live-band kultura u Tuzli, iako je svake godine sve teže naći mlade, nove bendove koji žele i smiju da se predstave publici. Ove subote u Zlatarskoj, bendovi MAGNISTIC (hard rock / heavy metal) i CHERNOBOG (trash metal) zajedno sa solo-akustičnim nastupom FILIP-a (alternative rock, psychedelic soul and indie folk) obećavaju super svirku i druženje koje im je svima nedostajalo u protekloj godini. Džumbus ekipa zajedno sa Udruženja “Tuzla Live”, vas poziva na ove događaje u Zlatarsku ulicu, ovaj petak i subotu. Ne propustite to!

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.