Tuzla: U svom šestom izdanju “Džumbus Festival” ovaj vikend donosi tri nova događaja!

by nedim
| 11:01

U petak 30.7.2021. od 20 sati na lokaciji Zlatarske ulice u Tuzli održava se događaj pod nazivom DIDŽEJING 4 gdje će DJ Amir Sheki fka KJ Donobar upotrijebiti sve svoje old- and new-school vještine kako bi se svi opustili i uživali u toploj ljetnjoj noći uz zvuke ambijentalnih ali i prodornih kombinacija funk groove, punk, electro i ostalih elektro-bit-frekvencija.

Na istoj lokaciji u Subotu 31.7.2021. od 19h imamo priliku da poslušamo elektronske hard techno zvuke emitovane od strane mladih, još neafirmisanih DJ RJD1 i DJ unSafe !!! Dva mlada producenta/performera u svojim hard techno setovima prave dominaciju pretežno techno, hard techno, acid, industrial i hardgroove zvukova. Zato se može sa sigurnošću reći da je žestok i dobar provod pun plesa – zagarantovan!

Na kraju vikenda, selimo se na lokaciju malonogometnog igrališta „KOCKA“ na Slatini gdje će se održati prvi ovogodišnji događaj promocije skateboardinga kao olimpijskog sporta i bitnog dijela urbane kulture mladih. Event pod nazivom Skate Seš SLATINAće se održati u Nedjelju 1.8.2021. u terminu od 15-19h i isti je namjenjen svim uzrastima i poklonicima skateboradinga, scootera, inline, rolšule, BMX …Idemo da zajedno sa ekipom novoosnovanog skateboarding kluba „SALT“nastavimo graditi tuzlansku skateboarding scenu!

I ova sedmica donosi pregršt aktivnosti za sve uzraste te potrvrđuje da je Džumbus Festival kvalitetna i uspješna platforma koja prvenstveno mladim ljudima, nudi događaje koje oni žele vidjeti u svome gradu, a sve uz podršku Udruženja “Tuzla Live”.

Aktivnosti su podržali Federalno Ministarstvo za Kulturu i Sport, Fondacija Tuzlanske Zajednice te mnogi medijski prijatelji i lokalni poslovni partneri.