GRAND PRIX TUZLA 2021: Prva brdska trka ovog vikenda na stazi Stara Majevica

by Tuzla Info
| 12:58
  •  
  •  
  •  
  •  

Ovog vikenda, Udruženja građana auto-moto sport ”HM Motorsport” organizira prvu brdsku trku ¨GRAND PRIX TUZLA 2021¨ na stazi Stara Majevica. Adrenalinski spektakl će biti bodovan za šampionat Bosne i Hercegovine na brdskim stazama.

Trka je uvrštena u kalendar BIHAMK-a za disciplinu A02.

Staza ”Stara Majevica” locirana je na regionalnom putu Tuzla – Čelić, te će 31.07. i 01.08. biti zatvorena u trajanju od po 8 sati.

Start je na nadmorskoj visini 510 m a cilj na 726 m. Visinska razlika staze od starta do cilja iznosi 216 m. Ukupna dužina staze je 3700 m, širina na svim dijelovima kolovoza 6 m.

Asfalt je u potpunosti nov. Pojedine zone će, iz bezbjedonosnih razloga, biti dodatno osigurane barikadama. Na nekoliko lokacija duž staze bit će postavljeni prostori za gledatelje, osigurani i sa redarima.

Za sve posjetioce bit će organizovan prijevoz autobusima do mjesta za gledanje trke, te ovim putem želimo obavijestiti sve zainteresirane da se vozilima neće moći kretati dalje od raskrsnice u Doknju, kod škole.

Na navedenoj lokaciji, u sklopu igrališta škole i MZ biti će postavljen park vozača te promotivni štandovi naših sponzora, edukacijski materijali, štandovi sa pićem i hranom. Posjetitelji će se moći upoznati sa takmičarima i njihovim vozilima te će od navedene lokacije sat i po vremena prije početka treninga i trke autobusi voziti ka lokacijama za gledanje utrke, te nakon iste vratiti gledatelje natrag. Pobrinite se da vaša vozila ostavite na sigurnom, -ističu organizatori.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.