Srijeda na Filozofskom fakultetu: Najava predavanja dr.sci. Alme Malkić Aličković

by admin2
| 18:00

U srijedu, 19. 5. 2021. godine u 17.000 sati prof. dr. sci. Alma Malkić Aličković će održati javno online predavanje o temi “Koncept roditeljstva u kontekstu promjena porodične kulture”. Time će biti završen četvrti ciklus naučno-popularnih i stručnih predavanja pod nazivom “Srijeda na Filozofskom fakultetu”.

Kratak izvod iz predavanja:

Odgoj u porodici kao dinamičkoj zajednici uslovljen je procesima koji su rezultat individualnih razvojnih ciklusa njenih članova, ali i promjenama svojstvenim širem društvenom okruženju. Te promjene reflektiraju se na porodičnu kulturu i kompleksnu roditeljsku ulogu dodatno usložnjavaju. Cilj prvog dijela predavanja je ukazati na neke od promjena karaktera življenja u porodici i samom roditeljstvu, a koje se očituju u odnosu odraslih prema djeci i djetinjstvu, zatim u odgojnim stilovima roditelja, odnosu prema autoritetu, te u zastupljenosti i kvaliteti komunikacije u porodici.

U drugom dijelu predavanja studentice odsjeka Predškolski odgoj i obrazovanje ukazat će na temeljna načela i faktore izgradnje uspješnog partnerstva predškolske ustanove i porodice, kao jednog od  mogućih modela osnaživanja pedagoške kulture roditelja i unapređenja odgoja u porodici.

 

Zoom link za pristup predavanju:

https://us02web.zoom.us/j/89467162379?pwd=dysvQXpWY1EralFLUmZVTUVWMkkzQT09

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.