Moto klub Tuzla: U subotu akcija o podizanju svijesti o bezbjednosti u saobraćaju

by admin2
| 17:02
  •  
  •  
  •  
  •  

Kao i svake godine na početku moto sezone Moto klub Tuzla u saradnji sa MUP-om TK i sponzorima akcije Auto Kućom NIPEX i Generalnim sponzorom kluba Molson Coors “Ožujsko” organizuje aktivnost o podizanju svijesti o bezbjednosti u saobraćaju sa ciljem da se skrene pažnja svim učesnicima u saobraćaju o po život opasnim situacijama u kojima su najugroženiji pješaci, biciklisti i motociklisti.

U sklopu akcije “Pogledaj DVA puta i spasi ŽIVOT” subotu  od 12:30 do 13:30  na sjevernoj magistrali u ulici Kulina Bana na potezu od INA pumpe do stare Muzičke škole biće izmjenjen režim saobraćaja odnosno zatvorena desna saobraćajna traka u kojoj će od strane članova MK Tuzla a uz pomoć i obezbjeđenje PU Centar biti upriličen scenario nekoliko tragičnih nesreća s ciljem buđenja svijesti kao i podjela letaka.

U 14:00 na Panonici kod slapova je planirano interaktivno druženje i tribina u podizanju svijesti o bezbjednosti u saobraćaju i korištenju zaštitne opreme uz praktični i teoretski dio.
Učesnicima će biti podjeljeni priručnici za motocikliste koji sadrže puno korisnih informacija o vožnji, opremi, pružanju prve pomoći itd..

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.