“Čega se lik dosjetio”: Antivakser iz Italije pokušao primiti vakcinu sa lažnom rukom

by nedim
| 21:31
0412 vakcina

Jedan antivakser iz Italije bio je toliko odlučan da izbjegne primanje vakcine, ali da ipak dobije covid-potvrdu, da je nabavio silikonsku protetičku ruku i otišao da u nju primi vakcinu nadajući se da niko neće primjetiti .

Kako piše Guardian,  a prenose brojni regionalni mediji, ova bizarna epizoda desila se u centru za vakcinisanje u Bielli, gradu blizu Torina u sjevernoj regiji Piemont, a dogodila se sedmicu nakon što je Italija objavila mjere koje zabranjuju nevakcinisanim niz društvenih, kulturnih i sportskih aktivnosti.

Nakon što je obavio birokratske formalnosti, uključujući potpisivanje formulara za pristanak pred doktorom, 50-godišnjak je sjeo i podigao rukav košulje dok se pripremao da zdravstveni radnik izvrši vakcinaciju.

U početku, zdravstvena radnica nije primijetila ništa čudno, jer je silikon izgledao slično koži. Ali nakon što je bolje pogledala i dodirnula ruku, medicinarka je zamolila muškarca da skine majicu.

Njegov plan je osujećen, čovjek, čije ime nije poznato, pokušao je nagovoriti zdravstvenog radnika da zažmiri.

“Boja ruke mi je izazvala sumnju i zato sam zamolio čovjeka da otkrije ostatak lijeve ruke. Bio je dobro napravljen, ali nije bio iste boje”, rekla je tehničarka koja je trebala aplicirati vakcinu Filippa Bua.

Zaključila je da je silikonska proteza bila veoma uvjerljivo napravljena, ali da je presudilo to što se na njoj nisu mogle jasno razaznati vene.

Muškarac koji je pokušao uraditi ovaj trik bit će optužen za prevaru.