Vikend kišovit i tmuran: Kakvo nas vrijeme očekuje naredne sedmice?

by admin
| 7:19

Prema prognozi meteorologa vikend će proći u znaku kiše, dok će drudi dio naredne sedmice biti okupan suncem i ugodnim temperaturama.

Danas prijepodne će biti sunčano, dok će se u drugom dijelu dana naoblačiti počevši od zapadnog dijela zemlje, a poslijepodne će oblaci nadviti ostatak države, rečeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Nedjelja će biti dosta nestabilna, većina dana bit će oblačna, a od sredine dana do večernjih sati bit će lokalnih pljuskova širom zemlje.

Slično vrijeme očekuje nas u ponedjeljak. Iako će prijepodne preovladavati sunčano vrijeme, sredinom dana bit će pljuskova u većem dijelu Bosne i Hercegovine.

U utorak možemo očekivati novo naoblačenje koje dolazi sa sjevera. Ono će u većem dijelu zemlje usloviti kišu, dok će nešto kasnije izazvati padavine u Hercegovini, saopćeno je iz FHMZ-a.

U srijedu dolazi razvedravanje i prestanak padavina, u četvrtak također možemo očekivati sunce, a i petak zadržati proljetnu atmosferu.

Temperature će se kretati od 2 do 8 stepeni ujutro, dok će dnevna biti od 15 do 20, pa čak i do 22 stepena. Interesantno je da će dolaskom vedrog vremena u srijedu doći i niže temperature od minus 1 do 2 ujutro, dok će dnevne temperature biti od 14 do 19 stepeni.

Ipak, krajem sedmice možemo očekivati novi rast temperatura u lijepo proljetno vrijeme.

(TI)