Panika u Srbiji: Vučić zbog najavljene rezolucije o Srebrenici planira ići u New York

by nedim
| 21:34

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je najavio mogućnost da 21. travnja ode u New York kako bi razgovarao sa što više članica Ujedinjenih naroda (UN) povodom, kako je rekao, najavljene rezolucije o genocidu u Srebrenici, koju će predložiti Njemačka i Ruanda.

Vučić je sudjelovao na izvanrednoj sjednici Vlade Republike Srbije, na kojoj se, među ostalim, razgovaralo se o pripremama za „sveukupni politički i narodni sabor Srbije i Republike Srpske“ koji će se održati 5. i 6. svibnja.

„Teški i važni izazovi su pred nama i zato sam zamolio sve članove Vlade da posvećeno i odgovorno rade na izvršavanju svih zadataka, što je od suštinskog značaja za opstanak zemlje i građana. Tražim od vas da se borite snažnije nego ikada na vanjskopolitičkom planu i nastavite angažman na popravljanju političkog i zakonskog okruženja u zemlji“, objavio je Vučić na Instagramu.

Dodao je kako će se boriti i dati sve od sebe kako bi „zaštito zemlju i interese srpskog naroda u cjelini“.

Podsjećamo, Vučić je 18. ožujka nakon razgovora s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u prisustvu patrijarha Porfirija, najavio održavanje uskrsnog sabora Srbije i Republike Srpske u Beogradu i drugim dijelovima Srbije.

Tada je najavio da će na tom saboru biti donijete važne odluke o „opstanku srpskog naroda, očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma i zajedničke kulturne baštine“.