Konačna odluka: Novak Đoković će biti deportovan iz Australije

by nedim
| 9:20

Federalni sud Australije odbacio je žalbu najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića na ukidanje vize, što znači da mu slijedi deportacija iz Australije.

Ovu odluku je donijelo tročlano sudsko vijeće nakon petočasovnog suđenja tokom koje su argumente iznosili Đokovićevi advokati i tužilac.

Ročište je održano povodom žalbe Đokovića na odluku ministra za imigraciona pitanja Australije Aleksa Hoka da mu ukine vizu.

Đokovićevi advokati tvrdili su da je australijski ministar odluku donio pristrasno i bez osnova, dok je tužilac pokušao da prikaže da je teniser iz Srbije opasan po opšte dobro er bi mogao da izazove jačanje aktivnosti antivakserskih grupa.

Sud je jutros donio odluku protiv Novaka Đokovića, a odluka tročlanog sastava bila je jednoglasno, saopćeno je tokom izricanja presude. Također, obrazloženje odluke nije saopćeno, ali je sudija Allsop najavio da će u toku dana biti dostavljeno.

Nakon odluke Federalnog suda Australije da deportuje Novaka Đokovića iz zemlje, srbijanskom teniseru je automatski određena trogodišnja zabrana ulaska u državu.

Đoković neće moći da učestvuje na prvom grend slemu sezone koji počinje sutra na kojem je trebalo da brani titulu.

Čitav slučaj traje već deset dana, tačnije od 5. januara kada je Đoković došao u Australiju.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.